home      bio      disco      listen      contact  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Hammocks er et flerkulturelt og variert samarbeid mellom en leken brasilianer, Norges lateste lege og unge musikere med ulike musikalske bakgrunner. Gjennom egne låter og egne versjoner av brasiliansk musikk leverer gruppen glede og varme til skjorta er gjennomvåt og beina verker..

 Hans Jørgen Whist - gitar/kor Hans Jørgen er bandets tillitsvalgt med ører og hode for samspill. Han har bakgrunn fra Nissen, LIPA og Westminster i London og har forøvrig en master i fiskeoppdrett på samvittigheten. Hans Jørgen har flere plateprosjekt under huden med elektronikagruppen Chillinuts der han blandt andre samarbeidet med Terje Rypdal.   

Fredrik S. Baden - Slagverk Gruppas yngste, og dermed mest fremadstormende,studerer musikk på B lindern. Fredrik har et spesielt øre for musikk og klarer på mystisk vis å holde gruppa samlet gjennom trommespillet sitt. Fredrik har bakgrunn fra Foss og Tensing og er sammen med Celio gruppas alibi hos de høyere makter.
Celio de Carvalho - perkusjon Celio lager lyd med hele kroppen. Der har han gjort siden han var liten der han vokste opp som nabo til en sambaskole i Niteroi utenfor Rio. Han har senere spilt med det meste av norske jazzmusikere og turnert med rikskonsertene i snart 20 år. Han er tidligere Spelemannsprisvinner med Trio de Janeiro og er bak enrekke innspillinger med musikere fra mange land.
Mads Lien - Saksofon Mads har bakgrunn fra Nissen og opphold i Brasil der han spilte med kjente brasilianske musikere som Ze Canuto og Roberto Baixeira. Mads kommer alltid sist, men ler lengst. Han er sammen med Hans Jørgen og Espen den originale stammen i bandet.
Eilif Moe - piano/gitar Eilif er lege, soppekspert, og bandets ubestridte vitsekonge. Han har vært aktiv i norsk musikkliv i 40 år med en variasjon som strekker seg fra jam sessions med de store amerikanske jazz-legendene på 60-70 tallet til sitt eget tangoinspirerte Sturm und Drang som turnerer rundt i Europa på sitt 20. år. Eilif er egentlig pianist men lærte seg å spille gitar som 20åring for å kunne spille sin favorittmusikk - bossa nova.
Kristian Edvardsen - kontrabass Kristian har solid jazzskolering fra ulike institusjoner i Norge. Han veksler mellom det rytmiske og vakkert, melankolsk basspill. Kristian spiller med alle, hele tiden, og dukker opp på en scene nær deg før du aner det!

Espen Sørbye Frederiksen - vokal Espen er sammen med Hans Jørgen og Mads the founding father av gruppa. Han har bakgrunn fra Nissen og fra under vingene til Anne Marie Giørtz. Espen har bodd i Brasil og spilt med en rekke brasilianske musikere i Celios hjemby Niteroi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
© The Hammocks 2008